Recept

Nyttig Morotskaka utan gluten, vitt socker och mjölkprodukter

Jag älskar att fika! Men jag älskar också att äta nyttigt, rent och utan konstiga tillsatser och socker. Det finns ju så mycket gott som fortfarande är hälsosamt så det ena behöver inte utesluta det andra. Vi väljer alltid ekologiskt om alternativet finns och att läsa på innehållsförteckningen för att se till att det vi stoppar i oss är okej är något jag gjort till en vana. Jag märker hur mycket maten påverkar hälsan och för att må så bra som möjligt har detta blivit en del av min livsstil. När jag fick min dotter blev  det här med att baka ”nyttigt fika” ännu viktigare eftersom jag vill ge henne en så bra start som möjligt när det kommer till kosten och lära henne hur man kan välja de bättre alternativen.

Självklart fikar vi ”vanligt fika” i bland men det händer inte så ofta.
Här kommer ett recept på en jättegod morotskaka som inte innehåller gluten, mjölk eller socker.

Blåbärsglass, Hemmagjord Blåbärsglass, Nyttig blåbärsglass, Göra egen blåbärsglass, Hälsosam blåbärsglass till barnen, Fotograf Henrietta Bruto, Henrietta Bruto fotograf Falköping
Blåbärsglass, Hemmagjord Blåbärsglass, Nyttig blåbärsglass, Göra egen blåbärsglass, Hälsosam blåbärsglass till barnen, Fotograf Henrietta Bruto, Henrietta Bruto fotograf Falköping

Ingredienser:

15 färska dadlar
4 rumsvarma ägg
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
300 g mandelmjöl
100 g havremjöl
150 g finriven morot
1 dl smält kokosolja
(gillar du inte smaken av kokosolja kan du köpa det smakneutrala alternativet )

Kärna ur dadlarna och lägg dem i en bunke. Knäck i äggen och stavmixa detta till en fluffig smet. Rör i kokosoljan som du smält i en kastrull på spisen i äggsmeten.  Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt sist morötterna. Smörj en form med avtagbar kant med kokosolja och häll i smeten.

Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.
Äter du mjölkprodukter kan lite kvarg eller liknande vara gott till,
vi åt den bara som den är. 

Recept lånade jag från PT by Emma 

Vill du även testa en supergod kladdkaka? Kika in receptet HÄR

Vad händer om mitt barn inte vill sitta still?

Detta är en väldigt vanlig fråga och ett stort orosmoment hos många föräldrar som bokar en fotografering. Ett litet barn vill inte sitta still, inte om vi inte ser till att fånga hens uppmärksamhet. Jag brukar sjunga, leka tittut, be föräldrarna dansa bakom mig eller klappa händerna för att barnet ska stanna upp och titta på oss. Genom att fånga barnets uppmärksamhet glömmer hen att det är tråkigt att sitta. Skulle barnet mot all förmodan inte sitta still alls går det precis lika bra med bilder där barnet kryper eller rör på sig. Jag ser till att fånga ditt barn och ge dig minnesvärda bilder oavsett om hen sitter still eller inte.

Vad ska vi ha på oss på fotograferingen?

Ha på er något som ni känner er bekväma och fina i. Jag själv tycker att det är superfint när mamman har en långklänning som blåser vackert i vinden eller faller fint på sängen i studion. Alla är dock inte bekväma i klänning så ha det du trivs i. Se till att byxorna inte är för tighta, ni ska kunna sitta och röra er utan problem. Matcha gärna er kläder genom att plocka upp varandras färger. Utgå från någon i familjens klädesplagg och matcha resten med det så blir det enklare.

Du kan också tänka på vad ni har för färger i ert hem. Är det inrett i lugna toner så rekommenderar jag att ni klär er i liknande nyanser, har ni ett färgstarkt hem kan kläderna också vara färgglada. Tänk på att bilderna ska kunna sitta på väggen och passa ihop med resten av inredningen.

Hur långt innan ska vi boka vår fotografering?

Mina tider bokas upp väldigt snabbt så det är toppen om du har god framförhållning. Skulle du komma på med kort varsel att du vill boka en fotografering är du självklart välkommen att höra av dig, i bland finns det lediga tider på grund av ombokningar o.s.v

Tidigare inlägg