Kladdkaka är bland det godaste jag vet, därför blev jag så glad när jag hittade det här receptet. Eftersom jag och barnen gärna fikar flera dagar i veckan så testar vi att baka olika godsaker med dadlar, kakao, havregryn och nötter så kan vi fika så mycket vi vill, nästan i alla fall 🙂

Jag hade gärna haft lite hallon till kakan för att få lite syrlighet. Vi har nästan alltid hallon i frysen som jag brukar tina i en kastrull på spisen och sen mosa med en gaffel för att göra en hallonsylt. Gillar man inte hallon så går det självklart bra med några andra bär till. Jag upplever att kladdkakan blir ganska mastig så det kan bli för mycket med grädde till men man får testa sig fram.

Här kommer receptet, det hittade jag på www.ptbyemma.se

Ingredienser:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
 
Gör så här 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering.
 
 
Kladdkaka, Nyttig kladdkaka, Hälsosam kladdkaka, Kladdkaka utan socker, gluten och mjölkprodukter, Glutenfri kladdkaka, God nyttig kladdkaka, Fika nyttigt, bättre fika