Recept

Glutenfri kladdkaka utan socker och mjölk

Kladdkaka är bland det godaste jag vet, därför blev jag så glad när jag hittade det här receptet. Eftersom jag och barnen gärna fikar flera dagar i veckan så testar vi att baka olika godsaker med dadlar, kakao, havregryn och nötter så kan vi fika så mycket vi vill, nästan i alla fall 🙂

Jag hade gärna haft lite hallon till kakan för att få lite syrlighet. Vi har nästan alltid hallon i frysen som jag brukar tina i en kastrull på spisen och sen mosa med en gaffel för att göra en hallonsylt. Gillar man inte hallon så går det självklart bra med några andra bär till. Jag upplever att kladdkakan blir ganska mastig så det kan bli för mycket med grädde till men man får testa sig fram.

Här kommer receptet, det hittade jag på www.ptbyemma.se

Ingredienser:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
 
Gör så här 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering.
 
Kladdkaka, Nyttig kladdkaka, Hälsosam kladdkaka, Kladdkaka utan socker, gluten och mjölkprodukter, Glutenfri kladdkaka, God nyttig kladdkaka, Fika nyttigt, bättre fika

Får pappan vara med?

Just MAMA&MINI-fotograferingar har jag skapat för att lägga fokus på oss mammor och våra barn, eftersom det oftast är vi mammor som står bakom kameran. Papporna får gärna vara med på en familj eller gravidfotografering.

Vad ska vi ha på oss?

I min studio finns det några olika klänningar och koftor att låna för den som önskar. Skulle du vara sugen på att låna något till ditt barn att ha på sig så har jag en, än så länge rätt liten men fin garderob med barnkläder så hojta till så kikar vi på det.

Jag rekommenderar att du försöker matcha ditt och ditt barns kläder. Ett exempel på det kan vara att du har en långklänning i en beige färg och barnet tar upp den färgen i byxorna, tröjan eller vad du väljer att klä ditt barn i. Om barnet har klänning och använder blöja rekommenderar jag att du har en liten blöjbyxa utanpå blöjan så den inte syns.

Hur stora barn räknas som MINI?

Alla åldrar räknas som MINI i mitt koncept. Du är välkommen tillsammans med ditt barn oavsett hur gamla ni är!

Tidigare inlägg