Recept på nyttig kladdkaka

Vad roligt att ni var så många som ville ha receptet på den här goda kladdkakan som jag och V bakade i dag. Vi har haft sjukstuga här hemma i en vecka nu så vi försöker komma på saker att göra och gott fika att baka utan massa onyttigt socker. Kladdkaka är bland det godaste jag vet men att fika massa socker är inget som hör till vanligheten hemma hos oss. Däremot brukar vi testa att baka olika saker med dadlar, kakao, havregryn och nötter i stället så kan vi fika så mycket vi vill, nästan i alla fall. 

Jag hade gärna haft lite hallon till kladdkakan, jag brukar tina upp frysta hallon i en kastrull bara och mosa så får man en god hallonsylt. Denna gången hade vi inga hemma så jag skalade en apelsin och åt till för att få lite syrlighet. Kakan blir ganska mastig så grädde till skulle jag inte rekommendera men det är ju en smaksak. 

Här kommer receptet, det hittade jag på www.ptbyemma.se

Ingredienser:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering.
 
Här nedan följer några suddiga mobilbilder
 
Baka nyttigt, nyttig kladdkaka, kladdkaka utan socker, nyttigt fika
Nyttig kladdkaka, Kladdkaka utan gluten, Kladdkaka utan laktos, Kladdkaka utan socker, Kladdkaka utan mjölk, God och nyttig fika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *