Så lyckas du med din Hortensia

Hortensian, jag älskar den blomman. Den kan verkligen fylla upp ett helt rum med sitt romantiska och lyxiga utseende. Den enda nackdelen, förutom att den får de andra blommorna runtomkring att blekna en aning är att den kan upplevas  som ganska svårskött. Ofta när jag lägger upp bilder på mina hortensior på Instagram är ni några stycken som frågar hur jag sköter dem, därför tänkte jag dela med mig av mina bästa tips. Håll till godo

  • Vatten är a och o för en Hortensia
  • Blomman älskar fuktig jord så det största misstaget du kan göra är att låta den torka ut, men den får inte heller stå konstant i vatten.
  • Jag brukar sänka ner blomman i  ett vattenbad så vattnet precis når upp till jorden, sen får den stå där någon timma eller två och dricka vatten med rötterna. Efteråt låter jag krukan rinna av innan jag sätter tillbaka den i ytterkrukan.  
  • Plocka gärna bort några stora gröna blad som tar energi från blomman.
  • Placera blomman i ett ljust rum men inte direkt i solljus. Den föredrar att stå i skugga.
  • Om du har ett svalare rum kan du ställa den där över natten, då står den sig ännu bättre, detta är jag själv dålig på att göra för jag glömmer alltid bort det.
  • Ge blomman näring lite då och då. 
  • Blommor mår bäst av att planteras om i en större kruka så den får plats att vifta på tårna, så gör gärna det… om du orkar.

Det är som sagt lite pyssel med en Hortensia men tar man väl hand om den kan man få njuta av den länge. Innan du slänger din Hortensia när du tror att den vissnat, ge den lite tid i ett vattenbad innan du ger upp. Jag har räddat många Hortensior från soporna tack vare detta. 

Hoppas du fick några bra tips som kan hjälpa dig att lyckas med din Hortensia. 
Ha en toppentisdag!!
Varma kramar Henrietta  
Fotograf Falköping, Bröllopsfotograf skaraborg, Bröllopsfotograf falköping, Skövde, Tidaholm, Skaraborg, Fotograf i Falköping, Fotostudio i Falköping,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *