Nyttig Morotskaka

Jag älskar att fika, men jag älskar också att äta nyttigt, rent och utan konstiga tillsatser och socker. Vi väljer alltid ekologiskt om alternativet finns och att läsa på innehållsförteckningen för att se till att det vi stoppar i oss är okej är något jag gjort till en vana. Jag märker hur mycket maten påverkar hälsan och för att må så bra som möjligt har detta blivit en del av min livsstil. När jag fick min dotter blev  det här med att baka ”nyttigt fika” ännu viktigare eftersom jag vill ge henne en så bra start som möjligt när det kommer till kosten och lära henne hur man kan välja de bättre alternativen. Självklart fikar vi ”vanligt fika” i bland men det händer inte så ofta. 

Här kommer ett recept på en jättegod morotskaka som inte innehåller
gluten, mjölk eller socker. 

Ingredienser:

15 färska dadlar
4 rumsvarma ägg
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
300 g mandelmjöl
100 g havremjöl
150 g finriven morot
1 dl smält kokosolja
(gillar du inte smaken av kokosolja kan du köpa det smakneutrala alternativet )

Kärna ur dadlarna och lägg dem i en bunke. Knäck i äggen och stavmixa detta till en fluffig smet. Rör i kokosoljan som du smält i en kastrull på spisen i äggsmeten.  Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt sist morötterna. Smörj en form med avtagbar kant med kokosolja och häll i smeten.

Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. 
Äter du mjölkprodukter kan lite kvarg eller liknande vara gott till,
vi åt den bara som den är. 


Morotskaka, Nyttig morotskaka, Nyttigt fika, Morotskaka utan gluten, Morotskaka utan socker, Morotskaka utan mjölk, Hälsosam morotskaka

Recept lånade jag från PT by Emma 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *